top of page

Herää Pahvi!

Anteeksi, en tarkoittanut sinua, vaan halusin kertoa projektistamme, jossa herättelemme pakkauspaperia ja -kartonkia uuteen tulevaisuuteen. Bio- ja kiertotalouden ympärillä on paljon pöhinää, mutta tarvitsemme hyviä tarinoita, jotta kansalaiset myös ymmärtävät, mitä kiertotaloudella tarkoitetaan. Tai miten resurssitehokkuutta parannetaan? Meillä on ratkaisu ja sanaton tarina valmiina!


Tässä on leipäpussi, johon on jauhettu kauraleivän omaa sivutuotetta, kauran kuoria sellun joukkoon. Kuorijae on tarkoituksella karkeaa, jotta kuluttuja näkee omin silmin ja tässä tapauksessa jopa tuntee omin sormin kuorijakeen paperin pinnassa. Kiertotalouden sanaton tarina! Kuori, joka muuten menisi polttoon, saa monta elämää pakkauksessa. Voimme lisätä sellun joukkoon 20% kauran kuorta ja säästää näin puita, vettä ja energiaa. Ja kaurapaperipussi voidaan kierrättää muun paperin joukossa.


Miksi Suomessa pitäisi sellua säästää? Tulevaisuudessa siitä voidaan tehdä tekstiilejä tai vaikka kalvoja lääketieteen sovelluksiin, niinpä sellulle voi olla paljon kysyntää. Ratkaisumme avulla pakkauksiin voidaan käyttää tuotteen omaa sivuvirtaa: kauran, ohran tai vehnän kuorta. Tutkimuksen avulla olemme selvittäneet, että paperin tekniset ominaisuudet eivät muutu huonommiksi kuin puhtaasta sellusta tehdyn. Media-alan ja muotoilun osaajien kanssa olemme tehneet tarinoita tuotteen ympärille ja suunnitelleet erilaisia prototyyppejä, joilla suomalaiset yritykset voisivat lisätä markkinoitaan ja vahvistaa brändiään.


Eikä siinä vielä kaikki! Olemme hyödyntäneet myös kaatopaikalle meneviä kurkun ja tomaatin varsia sellun joukossa. Niistä peräisin olevilla kuiduilla saadaan kauniin näköistä paperia ja uusia ominaisuuksia. Tarinamme on valmis ja maailmanvalloitus odottaa.

72 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page